Rozporządzenie 3812/85 dostosowujące niektóre rozporządzenia w sprawie mleka i przetworów mlecznych w następstwie przystąpienia Hiszpanii
Dz.U.UE.L.1985.368.3
Akt jednorazowyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (EWG) NR 3812/85
z dnia 20 grudnia 1985 r.
dostosowujące niektóre rozporządzenia w sprawie mleka i przetworów mlecznych w następstwie przystąpienia Hiszpanii
uwzględniając Traktat ustanawiający Europejską Wspólnotę Gospodarczą,
uwzględniając Akt Przystąpienia Hiszpanii i Portugalii(1), w szczególności jego art. 396,
a także mając na uwadze, co następuje:
zgodnie z art. 2 ust. 3 Traktatu o Przystąpieniu instytucje Wspólnot Europejskich mogą przed przystąpieniem zatwierdzać środki wskazane w art. 396 Aktu, przy czym takie środki wchodzą w życie pod warunkiem i w dniu wejścia w życie Traktatu;
należy zmienić następujące rozporządzenia w sprawie mleka i przetworów mlecznych:
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 1098/68 z dnia 27 lipca 1968 r. w sprawie szczegółowych zasad stosowania refundacji wywozowych do mleka i przetworów mlecznych(2), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 2283/81(3),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 1282/72 z dnia 21 czerwca 1972 r. w sprawie sprzedaży masła po obniżonej cenie armii i podobnym jednostkom(4), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 3474/80(5),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 1717/72 z dnia 8 sierpnia 1972 r. w sprawie sprzedaży masła po obniżonej cenie instytucjom i organizacjom niedochodowym(6), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) 3474/80,(5)
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 1624/76 z dnia 2 lipca 1976 r. dotyczące szczególnych uzgodnień w zakresie wypłacania pomocy do mleka odtłuszczonego w proszku denaturowanego lub przetwarzanego na mieszanki paszowe na terytorium innego Państwa Członkowskiego(5), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 100/85(8),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 368/77 z dnia 23 lutego 1977 r. w sprawie sprzedaży w drodze przetargu mleka odtłuszczonego w proszku przeznaczonego do żywienia świń i drobiu(9), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 906/85(10),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 443/77 z dnia 2 marca 1977 r. w sprawie sprzedaży po stałej cenie odtłuszczonego mleka w proszku przeznaczonego do żywienia świń i drobiu i zmieniające rozporządzenia (EWG) nr 1687/76 i nr 368/77(11), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 1454/85(12),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 776/78 z dnia 18 kwietnia 1978 r. w sprawie stosowania najniższej stawki refundacji na wywóz produktów mleczarskich oraz uchylające i zmieniające niektóre rozporządzenia(13), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 1475/80(14),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 262/79 z dnia 12 lutego 1979 r. w sprawie sprzedaży masła po obniżonych cenach w celu przetworzenia na wyroby cukiernicze, lody i inne środki spożywcze(15), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 3021/85(16),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 1725/79 z dnia 26 lipca 1979 r. w sprawie zasad przyznawania pomocy w odniesieniu do odtłuszczonego mleka w proszku przetwarzanego na mieszanki paszowe i odtłuszczonego mleka w proszku przeznaczonego na paszę dla cieląt(17), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 2859/85(18),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2967/79 z dnia 18 grudnia 1979 r. ustanawiające warunki, na których niektóre sery korzystające z preferencyjnego traktowania w przywozie mają zostać przetworzone(19), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 3474/80,
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 1932/81 z dnia 13 lipca 1981 r. w sprawie przyznawania pomocy w odniesieniu do masła i koncentratu masła przeznaczonego do wykorzystania w produkcji wyrobów cukierniczych, lodów lub innych środków spożywczych(20), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 453/85(21),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2191/81 z dnia 31 lipca 1981 r. w sprawie przyznawania pomocy na zakup masła przez instytucje i organizacje niedochodowe(22), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 1365/85(23),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2192/81 z dnia 31 lipca 1981 r. w sprawie przyznawania pomocy na zakup masła przez armię i podobne jednostki Państw Członkowskich(24), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 1365/85,
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2729/81 z dnia 14 września 1981 r. ustanawiające szczegółowe zasady wprowadzania systemu pozwoleń na przywóz i wywóz oraz wcześniejszego wyznaczania refundacji w odniesieniu do mleka i przetworów mlecznych(25), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 369/85(26),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 1953/82 z dnia 6 lipca 1982 r. ustanawiające specjalne warunki dla wywozu niektórych serów do państw trzecich(27), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 3110/85(28),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 1354/83 z dnia 17 maja 1983 r. ustanawiające ogólne zasady pozyskiwania i dostaw odtłuszczonego mleka w proszku, masła i bezwodnego tłuszczu mlecznego jako pomocy żywnościowej(29), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 1886/83(30),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 442/84 z dnia 21 lutego 1984 r. w sprawie przyznawania pomocy w odniesieniu do masła ze składów prywatnych przeznaczonego do produkcji wyrobów cukierniczych, lodów i innych artykułów spożywczych oraz zmieniające rozporządzenie (EWG) nr 1245/83(31),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 3714/84 z dnia 21 grudnia 1984 r. ustanawiające szczegółowe zasady przyznawania pomocy w odniesieniu do wykorzystywania w paszach częściowo odtłuszczonego mleka i częściowo odtłuszczonego mleka w proszku(32), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 2445/85(33),
- rozporządzenie Komisji (EWG) nr 3143/85 z dnia 11 listopada 1985 r. w sprawie sprzedaży po obniżonych cenach masła pochodzącego ze skupu interwencyjnego przeznaczonego do bezpośredniego spożycia w postaci koncentratu masła(34),
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Sporządzono w Brukseli, dnia 20 grudnia 1985 r.
W imieniu Komisji | |
Frans ANDRIESSEN | |
Wiceprzewodniczący |
______
(1) Dz.U. L 302 z 15.11.1985, str. 1.
(2) Dz.U. L 184 z 29.7.1968, str. 10.
(3) Dz.U. L 223 z 8.8.1981, str. 10.
(4) Dz.U. L 142 z 22.6.1972, str. 14.
(5) Dz.U. L 363 z 31.12.1980, str. 50.
(6) Dz.U. L 181 z 9.8.1972, str. 11.
(7) Dz.U. L 180 z 6.7.1976, str. 9.
(8) Dz.U. L 13 z 16.1.1985, str. 10.
(9) Dz.U. L 52 z 24.2.1977, str. 19.
(10) Dz.U. L 97 z 4.4.1985, str. 27.
(11) Dz.U. L 58 z 3.3.1977, str. 16.
(12) Dz.U. L 144 z 1.6.1985, str. 68.
(13) Dz.U. L 105 z 19.4.1978, str. 5.
(14) Dz.U. L 147 z 13.6.1980, str. 15.
(15) Dz.U. L 14 z 16.2.1979, str. 1.
(16) Dz.U. L 289 z 31.10.1985, str. 14.
(17) Dz.U. L 199 z 7.8.1979, str. 1.
(18) Dz.U. L 274 z 15.10.1985, str. 27.
(19) Dz.U. L 336 z 29.12.1979, str. 23.
(20) Dz.U. L 191 z 14.7.1981, str. 6.
(21) Dz.U. L 52 z 22.2.1985, str. 40.
(22) Dz.U. L 213 z 1.8.1981, str. 20.
(23) Dz.U. L 139 z 27.5.1985, str. 20.
(24) Dz.U. L 213 z 1.8.1981, str. 24.
(25) Dz.U. L 272 z 26.9.1981, str. 19.
(26) Dz.U. L 44 z 14.2.1985, str. 11.
(27) Dz.U. L 212 z 21.7.1982, str. 5.
(28) Dz.U. L 296 z 8.11.1985, str. 33.
(29) Dz.U. L 142 z 1.6.1983, str. 1.
(30) Dz.U. L 187 z 12.7.1983, str. 29.
(31) Dz.U. L 52 z 23.2.1984, str. 12.
(32) Dz.U. L 341 z 29.12.1984, str. 65.
(33) Dz.U. L 232 z 30.8.1985, str. 17.
(34) Dz.U. L 298 z 12.11.1985, str. 9.