Decyzja 2006/206/WE zmieniająca dodatek A do załącznika X do Aktu przystąpienia z 2003 r. w odniesieniu do niektórych zakładów w sektorze mięsnym na Węgrzech
Dz.U.UE.L.2006.75.17
Akt jednorazowyDECYZJA KOMISJI
z dnia 3 marca 2006 r.
zmieniająca dodatek A do załącznika X do Aktu przystąpienia z 2003 r. w odniesieniu do niektórych zakładów w sektorze mięsnym na Węgrzech
(Tekst mający znaczenie dla EOG)
(2006/206/WE)
(Dz.U.UE L z dnia 14 marca 2006 r.)
KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając Akt Przystąpienia Republiki Czeskiej, Estonii, Cypru, Łotwy, Litwy, Węgier, Malty, Polski, Słowenii i Słowacji, w szczególności jego załącznik X, rozdział 5, sekcja B, lit. d),
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Węgrom przyznano okresy przejściowe w odniesieniu do niektórych zakładów wymienionych w dodatku A do załącznika X do Aktu przystąpienia z 2003 r.
(2) Dodatek A do załącznika X do Aktu przystąpienia z 2003 r. został zmieniony decyzjami Komisji 2004/462/WE(1), 2004/472/WE(2) i 2005/665/WE(3).
(3) Dwa zakłady mięsne zrezygnowały z procesu modernizacji i wnioskowały o przeklasyfikowanie ich z zakładów o wysokiej zdolności wytwórczej na zakłady o niskiej zdolności wytwórczej. Zgodnie z oficjalnym oświadczeniem właściwego organu na Węgrzech zakłady te są w pełni zgodne z wymogami UE dotyczącymi zakładów o niskiej zdolności wytwórczej. Wspomniane zakłady powinny zatem zostać skreślone z wykazu zakładów, które znajdują się w okresie przejściowym.
(4) Należy zatem odpowiednio zmienić dodatek A do załącznika X do Aktu przystąpienia z 2003 r.
(5) Stały Komitet ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt został poinformowany o środkach przewidzianych w niniejszej decyzji,
PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:
Sporządzono w Brukseli, dnia 3 marca 2006 r.
W imieniu Komisji | |
Markos KYPRIANOU | |
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 156 z 30.4.2004, str. 135.
(2) Dz.U. L 160 z 30.4.2004, str. 61.
(3) Dz.U. L 247 z 23.9.2005, str. 37.