Decyzja 84/371/EWG ustanawiająca cechy charakterystyczne specjalnego znaku świeżego mięsa określonego w art. 5 lit. a) dyrektywy 64/433/EWG
Dz.U.UE.L.1984.196.46
Akt utracił mocDECYZJA KOMISJI
z dnia 3 lipca 1984 r.
ustanawiająca cechy charakterystyczne specjalnego znaku świeżego mięsa określonego w art. 5 lit. a) dyrektywy 64/433/EWG
(Dz.U.UE L z dnia 26 lipca 1984 r.)
KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Europejską Wspólnotę Gospodarczą,
uwzględniając dyrektywę Rady 64/433/EWG z dnia 26 czerwca 1964 r. w sprawie problemów zdrowotnych wpływających na handel wewnątrzwspólnotowy świeżym mięsem(1), ostatnio zmienioną dyrektywą 83/90/EWG(2), w szczególności jej art. 5 lit. a),
a także mając na uwadze, co następuje:
artykuł 5 lit. a) dyrektywy 64/433/EWG przewiduje, że niektóre kategorie mięsa mogą być wysłane z terytorium jednego Państwa Członkowskiego do innego Państwa Członkowskiego, gdzie mięso ma zostać poddane obróbce przewidzianej w dyrektywie Rady 77/99/EWG(3), i posiadają specjalny znak;
konieczne jest przyjęcie znaku, który można szybko rozpoznać i który gwarantuje rozróżnianie mięsa;
środki przewidziane w niniejszej decyzji są zgodne z opinią Stałego Komitetu Weterynaryjnego,
PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:
Sporządzono w Brukseli, dnia 3 lipca 1984 r.
W imieniu Komisji | |
Poul DALSAGER | |
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 121 z 29.7.1964, str. 2012/64.
(2) Dz.U. L 59 z 5.3.1983, str. 10.
(3) Dz.U. L 26 z 31.1.1977, str. 85.