§ 5. - Profilaktyczne posiłki i napoje.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1996.60.279
Akt obowiązujący Wersja od: 9 lipca 2019 r.
§ 5.
Stanowiska pracy, na których zatrudnieni pracownicy powinni otrzymywać posiłki i napoje, oraz szczegółowe zasady ich wydawania, a także warunki uzasadniające zapewnienie posiłków w sposób, o którym mowa w § 2 ust. 2, ustala pracodawca w porozumieniu z zakładowymi organizacjami związkowymi, a jeżeli u danego pracodawcy nie działa zakładowa organizacja związkowa - pracodawca po uzyskaniu opinii przedstawicieli pracowników.Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »
Pytania i odpowiedzi liczba obiektów na liście: (46)
Pytania i odpowiedzi liczba obiektów na liście: (46)
Orzeczenia i pisma urzędowe liczba obiektów na liście: (5)
Pisma urzędowe liczba obiektów na liście: (1)
Komentarze i publikacje liczba obiektów na liście: (4)
Komentarze praktyczne liczba obiektów na liście: (1)
Komentarze liczba obiektów na liście: (3)
- Komentarz do rozporządzenia w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów, [w:] Prawo zatrudnienia. Komentarz do rozporządzeń
- Komentarz do rozporządzenia w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów, [w:] Prawo pracy. Rozporządzenia. Komentarz
- Komentarz do rozporządzenia w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów, [w:] Akty wykonawcze prawa pracy. Komentarz