§ 11. - Organizacja służby w Straży Granicznej w systemie skoszarowanym oraz sposób jej pełnienia.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2024.631 t.j.
Akt obowiązujący
Wersja od: 25 kwietnia 2024 r.
§ 11.
1.
Funkcjonariusze spożywają posiłki w miejscu do tego wyznaczonym. W uzasadnionych przypadkach spowodowanych brakiem możliwości przygotowania posiłków w obiektach Straży Granicznej, przełożony, o którym mowa w § 3 ust. 1, może zezwolić na inny sposób żywienia.
2.
Jakość przygotowywanych posiłków oraz ich zgodność z jadłospisem, a także utrzymanie higieny ich przygotowania i spożywania regulują przepisy w sprawie gospodarki żywnościowej w Straży Granicznej.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .